artikel

Sådan udnytter du bedre pladsen i dit hjem

Hvis du har en ganske almindelig gennemsnitlig dansk bolig, så har du faktisk utrolig meget plads. Men måske føles det ikke altid sådan? I denne artikel får du nogle gode råd til, hvordan du bedre udnytter pladsen i dit hjem.

Smid ting ud, du ikke bruger længere

Vi har det alle sammen med at opsamle en masse ting gennem tiden, som vi egentlig ikke bruger længere. Det er ret utroligt, hvor mange genstande man kan samle sammen i løbet af blot et år eller flere. Og du har med garanti også en del ting rundt omkring i din bolig, som du egentlig ikke bruger længere.

Det kan være en rigtig god ide at gå alle gemmerne igennem og sikre dig, at du smider alt det ud, som du ikke længere benytter dig af.

På den måde kan du også trække vejret lidt dybere ned i lungerne, og det føles ikke ligeså klaustrofobisk at være inde i din bolig. Og på den måde har du heller ikke lige så meget, som du skal gøre rent.

Det kan virke meget overvældende at gå i gang med at rydde alle tingene ud, hvis man ikke har smidt ting ud i mange år. Tag en dyb indånding og start i et af værelserne. Du kan såmænd starte med en af skufferne, hvis det er nemmere for dig.

Der er ingen der siger, at du skal nå det hele igennem i løbet af eftermiddagen. Du kan såmænd gøre det i løbet af mange måneder. Så længe du får det gjort.

Har du et loft?

Har du et loft som står ubrugt hen? Det kan være en rigtig god ide at installere en loftlemme med stige og udnytte den plads man har oppe på loftet. Her kan du nemlig gemme alt det, som du gerne vil finde frem igen om et par måneder eller om et par år, men som du ikke har brug for lige for tiden.

Det kan for eksempel være, at du gerne vil smide alt dit vintertøj og kælken op på loftet. Men det kan også være ting som vandbassin og børnenes gamle legetøj, som du gerne vil gemme. Det kan ofte være meget sjovt at gemme børnenes gamle legetøj til dine børnebørn.

Men det tager trods alt en del år hvis ikke årtier, før det finder sted. Og i mellemtiden skal du have et sted, hvor du kan opbevare det.