artikel

Du bør overveje din energianvendelse

Alt for mange danskere tænker ikke over, hvordan de anvender deres energi til husets forbrug. Det er åndsvagt og en skam.

Flere har et ønske om at leve mere energi – og miljøvenligt, men står fortabt og uden overskud til at ændre deres energianvendelse.

Ligeledes ved mange mennesker heller ikke, hvor mange penge de kunne spare ved at justere lidt i deres energianvendelse. Energi, de anvender, men faktisk ikke behøver eller ønsker. Læs videre i artiklen om de forskellige energikilder og – anvendelse. Læs også om, hvorfor du i dit hjem bør efterisolere.

Derfor bør du efterisolere i dit hjem

I et hus opstår der meget varme. Selvfølgelig fra varmekilderne, fra radiatorer, gulvvarme eller varmepumpen, men også bare blandt vi mennesker, når vi lever og ånder alene eller sammen med hinanden.

Det er en skam, hvis den varme bare skulle ryge ud i den blå luft og ikke blive genanvendt. Sandheder er bare, at det sker, meget af den ryger bare ud igen, hvis loftet og huset ikke er ordentligt efterisoleret. Så spar meget mere varme og energi ved at efterisolere.

Rigtig mange mennesker kender ikke til det begreb. Derfor kan det gøre god gavn at søge om professionel hjælp til at efterisolere og ikke mindst til at hente viden om udførelsen, og bare hvad det vil sige.

Den rette energikilde for dig og for verden

Hvis du sidder med en lyst til at skifte din huslige energikilde ud for en varmepumpe, er dette skift til varmepumpe for dig muligvis, og for rigtig mange andre danskere, det fornuftig og rigtige valg.

Det smarte ved en varmepumpe er, at den tager energien uden for huset. Med den varme eller kulde, den fanger fra luften eller jorden, vil den omdanne energien til varme. Den varme vil nu blive sendt ud i huset til gavn og glæde for beboerne og gæsterne i det.

Det er en meget miljøvenlig form for energianvendelse, da vi her har vedvarende energi at gøre med.

Energi, der ikke går til spilde, som det kan være med radiatorer eksempelvis.

Rigtig mange danskere ønsker at ændre deres energiforbrug, men har brug for hjælp til justeringen.

Tøv endelig ikke med at hente professionel også på dette område. Vi lever kun en gang og sikke en skam, det er, ikke at bruge det på at passe mere på vores klode og medvirke til et reduceret CO2-udslip.