artikel

Gør vinteren mere behagelig

Efter en lang og behagelig sommer kan det pludselig føles meget koldt, når vejret vender. Pludselig er der frisk morgendug og senere frost på bilen, mens tøjet også skal på i flere lag.

Det er dog ikke kun, når vi færdes ude, at der kan være koldt. Også inde i vores boliger kan det koldere vejr mærkes, og derfor kan det passende være tiden til at gøre det hele en smule mere lækkert indendørs. Her kommer et par gode råd til den øvelse.

Gulvvarme

Gulvvarme er ofte overset i mange af de lidt ældre villaer. Men det er faktisk utroligt let at installere gulvvarmen, da det næsten er en plug and play løsning, der blot skal lægges og have strøm.

Det gør dog en verden til forskel at bevæge sig ud på et opvarmet gulv kontra et koldt gulv, der piner fødderne.

Som ved alle installationer, der har vand løbende i rør, kan det være værd at udstyre dem med frostsikringskabler omkring røret. Men med moderne gulvvarme er det faktisk udelukkende strøm, som sørger for opvarmning. Det gør det hele nemmere.

Fjernstyret varmekontrol

Det er dyrt at varme op for tiden! Men boligen har brug for at stå med lidt varme på, når det er koldt uden for. Men der er stadig forskel på, om din bolig er 18 grader eller om den er +20 og meget mere behagelig. Du kan dog i mange tilfælde selv sørge for, at boligen er varm og klar til når du kommer hjem. Det gør du bedst ved at have en varmekilde, som du kan regulere med f.eks. en app. På den måde kan din bolig stå køligere, mens du er på arbejde – og så kan du skrue op for varmen, lige inden du kører hjem.

Pejs

Hvis den automatiske varmekontrol er for stor en investering, kan meget af varmen også komme fra en pejs. Du behøver dog ikke at investere stort og voldsomt ved at få bygget en hel pejs, men kan bruge en moderne pejs med bioethanol. På den måde får du både varme og hygge på en nem og enkel måde.