artikel

Efterisolering af din bolig – en økonomisk gevinst på den lange bane

Mange danskere bor i ældre boliger, hvor energimærket ikke er det højeste. Det kan virke som om, at det ikke har det store betydning, men det kan på den lange bane betyde en stor økonomisk udgift til opvarmning af hjemmet. Det er ikke alle, der har råd til at få foretaget en efterisolering, men det kan der heldigvis gøres noget ved. Se mere her i artiklen!

Hav det sjovt, når pengene presser

Det er ikke alle, der har penge stående på kontoen, og særligt ikke, hvis der har været en række uforudsete udgifter.

Uforudsete udgifter kan vælte et helt budget, hvis man ikke er forberedt og ikke har en stor opsparing stående. Det kan derfor være en god idé, at se med her, for selvom pengene presser, kan an stadigt have brug for at have det sjovt. Vind gratis en ipad via denne konkurrence, så børnene eller de voksne kan have mange timers sjov. Hvis man har en iPad, kan man ofte klare sig i mange timer uden så meget andet.

Fordele ved at efterisolere

Når man efterisolerer boligen er der mange penge at spare på varmeregningen. Afhængig af husets størrelse og energimærke, kan det have stor betydning at få en efterisolering. Det koster imidlertid et startbeløb, da man skal have hjælp til efterisoleringen.

Pengene kan skaffes gennem et kviklån rentefrit, så man ikke har økonomiske udgifter forbundet med lånet. Et rentefrit lån er en klar fordel, hvis man ikke har pengene her og nu, men hvis man ved, at man har pengene inden for kort tid. Foruden økonomiske fordele, er der også en stor fordel ved at få foretaget en efterisolering af boligen, da det kan betyde et bedre energimærke.

Hvis huset har en bedre energimærke, kan det have stor betydning i forbindelse med en eventuel salg af boligen, hvor energimærket tydeligt vil fremgå. Efterisolering har også fordel i f.eks. at reducere CO2 forbruget.

Andre steder at spare penge på boligen

Der kan gøres mange tiltag i boligen, som kan være med til at spare penge på den lange bane.

Det kan f.eks. være en fordel at udskifte energikrævende lamper såsom halogenpærer med energibesparende lamper såsom LED-pæren. LED-pæren er smart, da den bruger meget lidt energi, og samtidigt har den ikke samme udfordring som almindelige sparepærer, som tager noget tid, før den lyser ordentligt op. LED-pæren lyser godt op fra starten.