artikel

Fordele og ulemper ved et gør-det-selv tag

Taget har stor betydning for huset. Det er derfor noget, som man absolut ikke må gå på kompromis med, hvis man gerne vil passe godt på sit hus. Taget er nemlig husets klimaskærm – og det påvirker derfor resten af huset negativt, hvis taget ikke er i orden.

Et nyt tag er dog en stor investering, som uden tvivl kan mærkes på økonomien. Mange vil derfor gerne spare, hvor de kan – selvfølgelig uden at gå på kompromis med kvaliteten af taget. Det er lige præcis derfor at mange handymænd vælger at lægge taget selv. Der er dog nogle ting, du skal være opmærksom på, hvis du vælger at lægge taget selv. Vi har derfor her samlet nogle fordele og ulemper ved et gør-det-selv tag.

Fordele

Den helt store fordel ved at montere dit tag selv, er naturligvis at du sparer mange penge på det.

Du kan købe alt, hvad du skal bruge i dit lokale byggemarked, så du skal altså ikke i specialbutikker for at få fat i alt det, du skal bruge til at lægge taget.

Derudover skal du heller ikke betale håndværkeromkostningerne, som uden tvivl er den tungeste post, når du skal ud at investere i et nyt tag.

Regningen vil derfor være en del mindre, når du lægger taget selv.

Ulemper

Der er dog mange ting, du skal have styr på for at sikre et godt og billigt resultat. Det kan nemlig hurtigt blive en dyr fornøjelse for dig, hvis du ikke har styr på især to punkter: regler og forsikringsselskab.

Du skal i første omgang have styr på alle reglerne på området. Det er alene dit ansvar, at taget bliver lagt ordentligt og at du følger alle gældende regler og love – og så er det også dit ansvar at søge eventuelle tilladelser. Hvis du ikke gør det, kan du ende med at skulle rive det hele ned igen – og det er altså en del dyrere end at få en tagdækker til at lægge taget for dig.

Derudover skal du også være opmærksom på, om dit forsikringsselskab dækker eventuelle skader, der skulle forekomme. Forsikringsselskabet skal nemlig sikre sig, at taget er monteret korrekt for at de kan dække dine tab ved eventuelle skader. Hvis du ikke har lagt taget helt efter bogen, kan du altså risikere, at forsikringen kun dækker delvist eller endda slet ikke. Du risikerer altså en del bøvl med dit forsikringsselskab, hvis du selv har monteret dit tag – ellers ville det blot være håndværkerens forsikringsselskab, der tager sig af fejl og mangler ved dit tag.

Sidst men ikke mindst har du heller ikke adgang til håndværkerfradrag, hvis du lægger taget selv. Det kan du nemlig kun bruge på håndværkertimer – og ikke på dig selv.

Der er altså rimelig mange ulemper ved at lægge taget selv, og vi anbefaler derfor, at du tager et professionelt tagfirma med på råd, når du skal have et nyt tag. Det garanterer at dit tag bliver lagt ordentligt og sikrer, at dit tag rent faktisk kan holde i sin forventede levetid.

Vil du gerne have et godt tilbud på nyt tag? Prøv Jysk Tagkompagnis tagberegner og få en god pris på meget kort tid.