artikel

3 tips til bekæmpelse af mus i dit hjem

At få besøg af skadedyr som mus er enhver husejers mareridt. Selvom musen ser ”nuttet” ud, så er det nemlig en meget ødelæggende gæst. Den kan smitte os med mange forskellige sygdomme, når vi f.eks. spiser fødevarer, hvor musen har været i – og så er musen også glad for at bruge sine skarpe tænder til at bide i isolering, ledninger og lignende. Det udgør derfor en reel brandfare, idet der kan ske kortslutninger.

Heldigvis er der dog meget, man selv kan gøre for at undgå mus i dit hus. I denne artikel har vi fokus på tre ting, du kan gøre for at forebygge musebesøg og også bekæmpe mus, hvis du allerede har besøg af de forfærdelige skadedyr.

Sikre dit hus mod rottebesøg

I første omgang bør du have fokus på at sikre dit hus, så musene simpelthen ikke kan komme ind. Det er dog nemmere sagt end gjort. Musen kan nemlig komme ind igennem det mindste hul eller sprække, faktisk helt ned til størrelsen på en tokrone. Det er dog stadig en god idé at sørge for at f.eks. kældervinduer er lukket, ventilationsåbninger er forsynet med trådvæv eller musespærre og rørgennemføringer er lukket. Du bør også sørge for at musene ikke har nem adgang til mad, så madvarer bør opbevares i køleskab og lukkede beholdere, som musen ikke kan gnave sig igennem.

Brug fælder

Hvis du allerede har fået mus i hjemmet, kan du afhjælpe problemet med diverse fælder frem for gift. Gift kan nemlig resultere i døde mus på utilgængelige steder, som gør at de tiltrækker andre skadedyr og insekter. Gift skaber derfor bare et nyt problem. Når du vælger at forsøge sig med fælder, bør du benytte smækfælder, da de dræber musen hurtigt og effektivt. Fælderne bør du forsyne med passende lokkemad som f.eks. leverpostej, ost eller pølse ved husmus og nødder og mandler ved halsbåndsmus. Du bør ikke spare på antallet af fælder, da det øger sandsynligheden for fangst.

Prøv Gnaversirenen

Det kan kræve en del arbejde at musesikre huset, og det kan tage lang tid at slippe af med et museproblem, når man bruger fælder. Der kan nemlig hele tiden komme nye mus til, især hvis de yngler. En god måde at sikre dit hus mod mus – og slippe af med de mus, du allerede har besøg af – er ved at montere et ultralydsapparat som Gnaversirenen de steder, hvor musene befinder sig. Den udsender nemlig en højfrekvent lyd, som stresser musen. Den sender altså eksisterende gæster på flugt og forhindrer, at der kommer nye gæster til. Det er en ret effektiv metode til bekæmpelse af mus, men faktisk også til bekæmpelse af rotter, mår og flagermus.