artikel

Efterisoler din bolig og spar penge på varmen

Isoleringsplader er et godt og billigt alternativ til andre former for isolering. De kan anvendes til at isolere tag, loft, vægge og gulve, og de er nemme at montere selv. I denne artikel giver vi et overblik over de forskellige typer af isoleringsplader på markedet, samt hvordan du selv efterisolerer din bolig med disse plader.

Om isoleringsplader

Isoleringsplader findes i et væld af materialer og størrelser, så du kan finde den løsning, som passer bedst til dit hus. De mest almindelige er krydsfinerplader, troldtekt akustikplader og glasuldsplader. Krydsfinerpladerne er gode til letvægtsisolering og har god styrke og åndbarhed. Troldtekt pladerne er ideelle til at absorbere lyd samtidig med, at de isolerer effektivt mod varme- og kuldetab. Glasuldspladerne, som er lavet af sand og glasfiber, giver den bedste isolerende effekt sammenlignet med de andre typer af isoleringsplader.

Montering af isoleringsplader

Til montering af isoleringsplader skal du først måle væggen eller loftsrummet for at beregne, hvor meget plade der skal anvendes. Derefter skal du fastgøre holdere på væggen (el-skruetrækker), så det bliver lettere at installere pladerne. Når dette er gjort, skal du begynde at montere de enkelte isoleringsplader på væggen eller loftsrummet med skruer.

Det er vigtigt at sørge for, at alle isoleringspladerne sidder rigtigt afstand fra hinanden, så den samlede isolerende effekt bliver maksimal. Endelig kan du bruge akustik eller væv til at dække overfladen af isoleringspladerne. Dette vil øge det visuelle udseende af rummet samtidig med, at det forhindrer kuldebroer og utætheder.

Sådan sparer du penge ved at efterisolere din bolig med isoleringsplader

Ved at installere isoleringsplader i dine vægge og loft kan du reducere varmeforbruget betydeligt. Da pladerne holder på varmen i huset, vil der blive brugt mindre energi til opvarmning, hvorved du vil spare penge på el-regningen. Samtidig mindsker du også risikoen for skimmelsvamp og andre allergener, som ofte opstår på grund af kuldebroer.