Blogging

Trænger dit hus til at blive efterisoleret?

Efterisolering af huset er en god idé, fordi det kan hjælpe med at forbedre husets energieffektivitet og reducere varmeforbruget. Dette kan resultere i lavere varmeregninger og et bedre indeklima.

Indeklimaet kan ved efterisolering forbedres da det fx hjælper med at holde varmen i huset om vinteren og ligeså holde huset køligt og behageligt om sommeren – hertil elimineres eventuelt træk.

Hvor kan man efterisolere?

Der er flere forskellige måder, man kan efterisolere sit hus på, afhængigt af husets konstruktion og den type isolering, der allerede findes i huset.

Nogle muligheder inkluderer at efterisolere loftet, væggene og gulvet, og man kan også overveje at udskifte gamle vinduer og døre med mere energieffektive alternativer. Læs om de enkelte områder herunder.

Efterisolering af Loftet

Det er en god idé at efterisolere loftet, hvis det ikke allerede er godt isoleret, da loftet er et af de områder i huset, hvor der typisk er mest varmetab.

Der findes flere forskellige typer isolering, som man kan vælge imellem, herunder glasuld, rockwool og skumplast.

Efterisolering af Væggene

Det er også muligt at efterisolere væggene i huset, hvis de ikke allerede er godt isolerede. Der findes forskellige metoder, afhængigt af væggens konstruktion, herunder at montere isoleringen på indersiden af væggen, på ydersiden af væggen eller ved at indføre isoleringen mellem væggen og murstenene.

Efterisolering af Gulvet

Hvis huset har et koldt gulv, kan det være en god idé at efterisolere gulvet. Dette kan gøres ved at lægge et isoleringsmateriale ovenpå gulvet, før der lægges et nyt gulv eller ved at indføre isoleringen mellem gulvet og jorden.

Efterisolering af Vinduer og døre

Udskiftning af gamle, utætte vinduer og døre med mere energieffektive alternativer kan også bidrage til at forbedre husets energieffektivitet. Der findes forskellige typer vinduer og døre, der er designet til at være mere energieffektive, herunder termoruder og døre med indbygget isolering.

Professionel efterisolering

Det er en god idé at få professionel rådgivning, før man beslutter sig for at efterisolere sit hus, da der kan være forskellige faktorer, der skal tages i betragtning, før man kan vælge den bedste løsning.

En energikonsulent kan hjælpe med at vurdere, hvilke områder der vil have mest gavn af isolering, og hvilke løsninger der vil være mest hensigtsmæssige i netop dit hus.