artikel

Hvilket finder jeg det rigtige billån? 

Hvilket finder jeg det rigtige billån? 

Er du på eftersøgning efter en hel ny bil eller vil have skiftet den gamle ud med en mere økonomisk, men har ej finanserne til det? Så kan et billån være en god løsning for dig. Når man bør have et billån er der som regel to muligheder ; om det bør være med eller uden sikkerhed i bilen. Forskellen på de 2 er at långiveren kan give billån med sikkerhed i bilen, hvor der så tinglyses pant i bilen, altså at låneudbyderen har delvist ejerskab i bilen. Det vil faktisk sige, at når man som låntager ej overholder betalingsforpligtelserne, som er ved billånet kan långiveren gøre krav på bilen og sælge bilen for dermed at kunne indfri bilånnet du har taget. Det kan være en fordel, hvis en ved at en kan overholde dine betalingsbetingelser over tiden, da det her for det meste kan være billigere for låneren at tage dette billån. Da renten over løbetiden for det meste er billigere. 

Afgørende faktorer at være opmærksom på, hvis man påbegynder et Mc lån 

De 2 vigtigste elementer man skal se på, hvis man skal optage et bådlån er lånebeløbet og løbeperioden. Lånebeløbet er det beløb i kroner og ører du låner af giveren for at kunne erhverve båden. Løbetiden er den periode, som lånet skal afdrages over. Lånebeløbet er derved den mængde likvider man skal benytte til købet af bilen. Så det er noget man selv kan reguleres på afhængig af hvilken båd man ender med at købe. Løbetiden kan også ændres alt efter hvor mange penge du har råd til at afdrage billånet på årsabasis. billånet kan derved blive dyrere ved at man har en lang løbetid.  

Hvordan bør du tage dit MC lån? 

Hvis en skal vælge hvordan man bør tage sit MC lån er det klogt at se på den individuelle rente på det MC lån I vil have. Fx, når du går og skal have en ny MC lån er det skønt at have overblik over om man har penge til at påbegynde det bådlån. En god måde at holde overblik er at tarte en samtale med sin bank for at efterspørge hvordan ens likvider ser ud og hvad du har råd til. Her kan du naturligvis regulere det en anelse alt efter om du ser sin drømme båd og så kan du stige det en my. Det er selvfølgelig at ende på noget, som du kan afbetale på længere sigt. Når du bør beslutte hvordan ens MC lån skal være er det lækkert at vide hvor mange likvider man har i sit månedlige budget til at afbetale på det valgte billån.  

Ny eller gammel båd 

Det er vigtigt at du har med i beregningen den automatiske værdi nedsættelse som båden får med tiden. Og om du kan komme ud af et for stort bådlån, for når bilen har erhvervet sig så stor en værdinedsættelse, så du ikke kan komme ud af MC lånet ved at sælge den. Går man og betaler for ingenting og det er selvfølgelig det du helst vil være foruden. Derfor er det vigtigt, at man ved at det er denne motorcykel man vil have i en lang periode. Ved en ny båden tilkommer de den mest omfattende værdiforringelse, hvis bilen kører fra sælgeren. Derfra falder den ikke så kraftigt i værdi. Når man ser på en gammel model, som er benyttet eller andet er det essentielt at man for kontrolleret standen af båden.  

Så hvis du beslutter at afbetale bådlånet over 10 år, men man sælger motorcykel efter 5 år, så afbetaler man muligvis på en bil man ikke mere har, det ikke er klogt.  

Når du for eksempel skal få en bil og derfor har behov for et bådlån, så er der flere regler for at man kan påbegynde et MC lån.  Man skal være fyldt 21 år gammel, man bør have en årlig indtjening på 180.000 DKK  

Som låntager er der to muligheder i henhold til om det bør være med eller uden førbetaling, altså, at du betaler en del af det samlede beløb fra start af. Flere banker kræver i dag, at du lægger ti-tyve provent af det hele beløb af fra starten af købet af en ny bil.  
 
Det kan være meget klogt at skaffe tilbud fra flere forskellige långivere før du starter en beslutning om hvor du skal optage dit bådlån henne, da der som oftest er en variation.