nyheder

Få kunst i dit hjem

Er det på tide, der skal ske noget nyt i dit hjem? Det kan være, du trænger til noget nyt kunst på væggene. For selvom familiebilleder og IKEA-plakater er ganske fine, så er det godt med noget, der er lidt mere stilet og bryder det hele op.

Læs med her for at lære mere om, hvilke typer kunst, du kan få op i dit hjem.

Personlig kunst

Familiebilleder er meget personlige og gør et hjem hjemligt, men det behøver ikke være billedet fra Kreta, hvor lillebror var solskoldet og en mand i baggrunden gloede ind i kameraet. Hvis du vil have noget alternativt, men stadig personligt, kunst, så bør du overveje at få lavet en karikatur.

En karikatur er ikke nødvendigvis noget, du bestiller ved en gadesælger i Paris. Du kan få det præcis, som du vil have, og få det sendt hjem i din postkasse, så det bedst passer dig.

Du kan også tage nogle kunstkurser og lave dine egne billeder til væggene. På den måde får du lært noget nyt og møder nogle nye mennesker, mens du samtidig erhverver dig meget personlig kunst til hjemmet. Der er kunst- og malerkurser i de fleste byer, så der er sikkert nogle nær dig!

Du kan også få personlig kunst i hjemmet ved at bede en ven med kunstneriske talenter om at lave noget, måske på bestilling.

Finere værker

Det kan selvfølgelig også være, du gerne vil have ægte kunst op – sådan noget, der er mange penge værd. Kunst kan være mange ting. Det kan både være malerier, du hænger op, eller statuetter, der skal stå et forsvarligt sted.

Men medmindre, du køber kunst fra en ung kunstner, der endnu ikke er dyr, så kan du få brug for en kviklån kassekredit for at betale.

Hvis du køber ægte kunst til hjemmet, så sørg for at passe godt på det. Hæng det ikke i direkte sollys, og få det altid forsikret så hurtigt som muligt. Ægte kunst tilhører nemlig ikke kun dig, selvom du er ejeren. En gang i fremtiden kan det måske være rigtig mange penge værd, eller det kan være et værdifuldt kunstværk, der en dag skal overdrages til et museum.

Hvis den kunst, du køber, ikke er i maleriform, så opbevar det på en sikker måde. Stil det ikke på en sokkel eller nær en dør eller et vindue, hvor det kan blive slået i stykker.