artikel

Ny indkørsel? Det skal du være opmærksom på

Skal du have lagt en ny indkørsel? Så er der flere ting du skal være opmærksomme på, og ikke mindst have godt styr på. Når du skal have lavet en ny indkørsel, kan du ligeså godt få lavet den ordentligt fra starten af, og ikke bare noget sjusk. Dertil har du også en god mulighed for nu at lave en flot indkørsel, som er nem at vedligeholde. Lad os se nærmere på nogle af de vigtige ting du bør have styr på, når du skal have lagt en ny indkørsel.

 

Hvilken type belægning skal du vælge?

Først og fremmest skal du have fundet ud af, hvilken belægning du vil bruge til din indkørsel. Hvilken du bør vælge, kommer an på flere faktorer. Her i blandt både dit budget, hvad din indkørsel skal bruges til, om du ska lægge den selv, eller få en professionel til det, samt hvad du syntes ser flot ud, og hvad der passer til huset.

Mange bruger granitskærver til indkørsel. Det er både en billig løsning, som samtidig er flot. Granitskærver er fantastiske og meget populære at bruge til indkørsler af flere årsager. De er helt perfekte som underlag til køretøjer, og både biler og lastbiler kan nemt køre på dem. Dertil kan regnvand nemt løbe ned igennem stenene og ned i jorden. Dertil er granitskærver en af de belægninger, som kræver mindst vedligeholdelse. Natursten – som granitskærver er – kan klare det meste vejr, i hvert fald det vi har i Danmark. Både kraftig sol og frostgrader, uanset hvilken af disse de bliver udsat for, forholder skærverne sig pæne.

 

Lav selv eller få en professionel til det?

Om du skal lave din indkørsel selv, eller få en professionel til det, er også et punkt du skal have afklaret. Vil du gerne have en belægning med granitskærver kan de fleste godt lægge den selv, da de er forholdsvis nemme at lægge. Vil du derimod have en belægning med betonsten, fliser eller brosten, kan det være en fordel at få en professionel til det, da det er mere omfattende. Særligt hvis du vil have lagt stenene i nogle bestemte mønstre, eller med en hældning.