artikel

Få inspiration til el, når du bygger nyt eller bygger om

Står du midt i et boligprojekt, hvor du skal bygge om eller bygge til? Så kan det være en god idé at få inspiration til dit el, da mange nye trends har skabt nye overvejelser, som du bør taget stilling til. El er nemlig ikke længere bare el, men en del af den måde vi lever på.

Her er 3 gode råd, som du kan kontakte din elinstallatør om. Rådende er lavet i samarbejde med vores egen elinstallatør i Kolding, som ved mere om de seneste nye trends.

Få USB i væggen

USB-stikket spiller en markant større rolle i vores liv end nogensinde før. Tænk engang: Din telefon lades med USB, dine høretelefoner lades med USB, du kan få læselamper med USB og meget mere.

Mange overser dog muligheden for at få at USB-stik installeret direkte i væggen, hvormed din lader bliver mere overflødig, og der altid er mulighed for at ”plugge” dine enheder direkte til en strømkilde.

Nogle gode råd er, at du får USB-stik installeret der hvor du som regel ligger din telefon, når du kommer hjem, omkring din arbejdsplads og i køkkenet, hvor telefonen ofte ligger eller en home station spiller musik eller tager mod dine kommandoer.

Du kan også få USB installeret, så du kan trække ledninger ind i en skuffe f.eks. På den måde kan du gemme dine devices og ledninger på en måde, hvor du ikke forstyrrer visuelt.

Lysdæmpere – det skal prøves!

Lysdæmpere er en fantastisk måde at skabe hygge på. I dag er det nemt at få både faste eller trådløse lysdæmpere, som du kan styre lyset med.

Du kan også skabe en særlig belysning, når du laver mad, eller hvis der er gæster og i sidder samlet om bordet. På den måde kan du let tilpasse stemningen og lysforhold alt efter om du arbejder, om i spiser eller om der måske hygges med et glas vin.

Kører du på strøm? Så få en hjemmelader!

Hvis du kører i en elbil, skal du naturligvis kunne lade den op derhjemme. Og dette bør vel at mærke foregå med en dedikeret ladestation, som fungerer udenom den øvrige el-opsætning, for at levere strøm uden at påvirke risikoen for at nettet ikke kan håndtere at lade bilen, mens hjemmet bruger strøm til madlavning, arbejde, underholdning og mere.