artikel

Derfor skal du efterisolere

Der er mange gode grunde til at efterisolere, men ofte kommer man først i tanke om det, når vinteren (som nu) er kommet. Her kan man ofte læse den manglende isolering direkte på sit varmeforbrug. Her er nogle gode råd til hvorfor du kan komme i gang med at efterisolere, så du i hvert fald er klar til næste vinter.

3 gode grunde til at efterisolere 

Først får du lige tre gode grunde til, hvorfor du overhovedet skal gøre det. Faktisk er det ganske enkelt. Du sparer penge, da et godt isoleret hus bruger mindre energi. Du sparer på CO2 udledningen, da du bruger mindre energi. Det er altså godt for miljøet. Endelig gør du også dit hus mere værd, hvis det en dag skal sælges. De fleste købere kigger på energimærke, og hvis du kan forbedre dette, stiger værdien også.

3 steder du kan efterisolere.

Der findes rigtig mange steder, hvor du kan efterisolere, og nogle af dem er lettere end andre. Det hele afhænger også meget af, hvordan dine hænder er skruet på. For nogle ting kan du sagtens lave selv, mens andre kræver lidt mere professionel hjælp. Økonomisk er der stor forskel på, om du bare kan smutte på davidsenshop.dk og bestille det du skal bruge, eller du skal have hndværkere ud og give et tilbud på det, og have dem til at udføre opgaven. Uanset om du er i den ene eller anden situation, så kan det dog typisk svare sig alligevel.

 

Men tilbage til de tre mest enkle steder, der kan efterisoleres. De tre steder er nemlig tagkonstruktionen/loft, det er ydervægge (hvilket ofte vil være hulmursisolering) og så er det gulvene. Hvor du selv kan give dig i kast med eksempelvis tag og loft, så er gulvet en større operation. Det er helt essentielt, at du ved hvad du laver, når du kaster dig ud i et projekt som dette. Dårlig isolering har nemlig ringe effekt, mens god isolering har en kæmpe effekt. Er du det mindste i tvivl, bør du derfor altid konsultere fagfolk.